Χρήσιμες συμβουλές για αγορά κλιματιστικού

Χρήσιμες συμβουλές για αγορά κλιματιστικού
Written by Gearloose

Υπάρχουν σήμερα τόσα πολλά μοντέλα κλιματιστικών, που η αναζήτηση ενός κατάλληλου κλιματιστικού γίνεται για μερικούς... εφιάλτης. Ας δούμε τι πρέπει να προσέχετε όταν θέλετε να αγοράσετε κλιματιστικό.

Τα BTU

Το πόσο ψύξη μπορεί να παράγει ένα κλιματιστικό μας το δείχνουν τα BTU. Ανάλογα το μέγεθος του χώρου που θέλεις να ψύξεις, αγοράζεις και τα ανάλογα BTU.

Τα ποιο κοινά που πουλάνε τα καταστήματα είναι 9000 BTU, 12000 BTU, 18000 BTU, 24000 BTU. Όσο περισσότερα τα BTU ενός κλιματιστικού, τόσο περισσότερο χώρο μπορεί να καλύψει και φυσικά είναι και πιο ακριβό

Τον θόρυβο

Η μονάδα του κλιματιστικού γράφει επάνω της τον θόρυβο που παράγει κατά την λειτουργία της. Ο θόρυβος μετριέται σε DB (ντεσιμπέλ).

Όσο περισσότερα ντεσιμπέλ παράγει, τόσο περισσότερο θόρυβο θα κάνει και αυτό συνεπάγεται σε ενόχληση κατά την λειτουργία του.

Πολλά μοντέλα έχουν αθόρυβη την εσωτερική μονάδα (indoor unit), αλλά θορυβώδη την εξωτερική (outdoor unit). Αν πάρεις κάτι τέτοιο, θα πρέπει να σκεφτείς αν μένεις κοντά με κάποιους άλλους που δεν θα θέλουν να ακούν το κλιματιστικό σου όταν έχουν ανοιχτά τα παράθυρα τους.

Σε γενικές γραμμές διάλεξε το πιο αθόρυβο που μπορείς να αγοράσεις.

Γενικά

Δεν θα αναφέρω μάρκες, γιατί μπορεί να θεωρηθεί διαφήμιση, οπότε θα πρέπει να προσέξετε την απόδοση του, την κατανάλωση ρεύματος και φυσικά τον θόρυβο του.

Θυμηθείτε ότι πολλές μάρκες που θεωρούνται κορυφαίες, δεν είναι και τόσο καλές και το αντίθετο. Θα πρέπει να αναζητήσετε στο διαδίκτυο για reviews ή σχόλια για τα μοντέλα που αποφασίσατε.

Φροντίστε να μάθετε από την αρχή αν το κατάστημα παρέχει και τοποθέτηση και το κόστος αυτής.

Επίσης θα πρέπει να προσέχετε να έχετε προφυλαγμένη την εξωτερική μονάδα από τις καιρικές συνθήκες. Αν για παράδειγμα την "χτυπάει" ο ήλιος, θα κάνει περισσότερη προσπάθεια να ψύξει, που σημαίνει μεγαλύτερη κατανάλωση.

Τα κλιματιστικά με inverter έχουν καλύτερη απόδοση θέρμανσης από τα μη inverter, οπότε αν το κλιματιστικό προορίζεται και για χειμερινή χρήση (που δεν θα το συνιστούσα), καλό θα ήταν να κοιτάξετε και αυτήν την επιλογή.

About the author

Gearloose

Gearloose

Καλώς ήρθατε στο blog μου. Το όνομα μου είναι Άκης Μπαρέκας. Είμαι freelance web developer και ασχολούμαι χρόνια (και παράλληλα παρέχω υπηρεσίες σχετικά) με το SEO, το Website Migration (την μεταφορά του περιεχομένου ενός site, πχ μεταφορά από blogger σε WordPress), το optimization ενός site και το web scraping (την εξαγωγή δηλαδή περιεχομένου από ένα ή περισσότερα sites.

Παράλληλα κάνω και τα πρώτα μου βήματα σαν game developer (στο unity κυρίως) και animator (blender). Επίσης φτιάχνω διάφορα, είτε για δουλειά, είτε για χόμπι. Όταν έχω χρόνο, ανεβάζω videos στο YouTube, γράφω tutorials, μοιράζομαι τεχνολογικά νέα στο Facebook και στο blog ή γράφω άρθρα που αφορούν το χρήμα και την οικονομία.

Leave a Comment